ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Sebastian Bodu laudă reacția promptă a lui Donald Trump făcând o comparație cu fostul președinte al SUA, Barack Obama, care nu a luat nicio măsură concretă în timpul mandatului său împotriva atrocităților care se petreceau în Siria. Mai mult decât atât, fostul șef al ANAF consideră că acordarea premiului Nobel pentru pace fostului președinte american reprezintă „cel mai rușinos act din istoria Comitetului.

„Asta e deosebirea dintre Obama și Trump: primul s-a căcat pe el 4 ani, doar a dat din gură contra lui Assad, in ciuda numeroaselor atacuri cu arme chimice. Dar scotea angajații Casei Albe la McDonalds și ținea umbrela doamnelor. A luat și premiul Nobel pentru pace, cel mai rușinos act din istoria Comitetului Nobel, pentru că a fost dat pe bază de promisiuni. Al doilea i-a tras-o dupâ două zile, de au înnebunit rușii. Asta apropos de cei care l-au crezut „omul lui Putin". Probabil că celalalt dement, Kim, se va gândi de două ori inainte să mai lanseze petarde prin Marea Japoniei.”, a scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.

Cel puțin 86 de persoane, printre care 30 de copii și 20 de femei, au fost ucise marți într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei. Mai multe țări, inclusiv Franța și Marea Britanie, au denunțat regimul președintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

„Ceea ce a făcut Assad este teribil", a declarat joi președintele american, apreciind că „asta nu ar trebui să se poată petrece".

„Ce s-a petrecut în Siria este o rușine pentru umanitate iar el este la putere, deci cred că ceva ar trebui se se întâmple", a adăugat Trump, refuzând să dea detalii despre ce intenționează să întreprindă.

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a promis joi un „răspuns adecvat" prezumtivului atac chimic de marți din Siria, fără a evoca totuși o acțiune precisă.