ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moarte fulgerătoare a secretarului general al OPEC, Mohammad Barkindo. Cu doar câteva ore înainte de deces, se întâlnise cu președintele Nigeriei. Nigerianul a condus blocul de țiței prin unele dintre cele mai turbulente perioade din memoria recentă, inclusiv în timpul pandemiei COVID-19, transmite RTV.

Mohammad Barkindo (OPEC), în vârstă de 63 de ani, a murit subit marți seara târziu la Abuja, a declarat pentru The Associated Press un purtător de cuvânt al Ministerului nigerian al Petrolului. Motivul decesului său nu a fost cunoscut imediat. Cartelul petrolier cu sediul la Viena a confirmat, de asemenea, decesul său, spunând că a fost un „lider foarte iubit” al OPEC.

Moartea sa a venit ca o surpriză pentru cunoscătorii din industrie. Cel de-al doilea mandat al său în fruntea OPEC urma să se încheie peste trei săptămâni, la 31 iulie. El ocupase postul timp de șase ani, din 2016, informează RTV.

Moartea lui Barkindo a fost confirmată pentru prima dată într-un tweet de către directorul general al Companiei Naționale de Petrol din Nigeria, Mele Kyari.

La începutul Crizei Covid Mohammad Barkindo considera că Vaccinarea împotriva coronavirusului va crește cererea de petrol.

Livrările în masă ale vaccinului COVID-19 în 2021 vor contribui la „dezvoltarea rapidă a economiei globale și la creșterea cererii de petrol”, afirma decedatul.


Barkindo a subliniat că știrile despre crearea unui vaccin împotriva coronavirusului au „provocat deja o stare de spirit pozitivă” în comunitatea mondială.