ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sala de presă a Casei Albe a fost scena unui haos după ce ziariștii au ridicat chestiunea sănătății mintale a președintelui SUA.

Noul moment de rătăcire al lui Joe Biden, care a întrebat dacă o membră a Congresului, Jackie Walorski, moartă de două luni, se află în sală la un eveniment, pare să fi pus capac răbdării presei.

Secretarei de presă a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, i s-au cerut explicații în legătură cu acest episod jenant al președintelui.

Jean-Pierre a dat un răspuns bâlbâit, în stilul său caracteristic:

„Uite ce e, (Biden) se afla la un eveniment, ați văzut cu toții, ați urmărit cu toții, pentru că de aceea îmi pui întrebarea, corect, când a enumerat din nou liderii din Congres, conducerea bipartită pe care am văzut-o în această problemă. Și, încă o dată, el (Biden) se va vedea cu familia ei, și ea era în mintea lui.Vreau să spun că... că nu e o întâmplare neobișnuită.”

Ziaristul de la canalul de televiziune Newsmax, James Rosen, a intervenit:

„Karine, eu îl am în minte pe John Lennon aproape în fiecare zi, dar nu mă uit în jur după el nicăieri.”

„Când o să semnezi un proiect de lege pentru John Lennon ca președinte, atunci o să putem avea această discuție”, i-a tăiat-o Jean-Pierre.

În acest moment, toată sala a început să vocifereze.

Vocea unei ziariste se aude totuși clar:

„Aceste momente de confuzie (ale lui Biden) se produc, americanii văd asta și sunt îngrijorați. Ce ai de comentat? Este o întrebare legitimă, avem nevoie de un răspuns.”

Se aude apoi vocea unui ziarist care începe să pună o întrebare pe alt subiect, dar, vizibil enervată, Jean-Pierre îl întrerupe, spunând:

„Sunt dezolată, dar cineva țipa peste tine...”

Însă ziarista anterioară nu renunță la pretenția sa de a i se răspunde la întrebarea legată de starea de sănătate mintală a lui Biden și insistă.

Secretara de presă o pune la punct:

„Nu este rândul tău să vorbești și ești nepoliticoasă față de colegii tăi. Strigi la colegul tău, este un lucru incredibil de nepoliticos.”

Ziarista mai poate fi auzită insistând că explicația cu moarta care era în mintea lui Biden nu este un răspuns suficient.