ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sediul din Hamburg al Facebook a fost vandalizat de un grup de 15-20 de persoane, care au spart geamurile clădirii în care sunt găzduite birourile rețelei de socializare, au aruncat vopsea pe pereții imobilului și au scris mesajul "Facebook dislike".

Incidentul ar fi avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cele 15-20 de persoane care purtau haine negre, având, totodată, capetele acoperite, au declarat reprezentanți ai poliției din Hamburg, citați de Reuters. Poliția a precizat că a fost începută o investigație în acest caz.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că nu a fost rănită nici o persoană în timpul acestui incident. Acesta nu a făcut comentarii privind posibilele cauze ale acestui act de vandalism, potrivit antena3.ro.

De asemenea, conducerea europeană a Facebook este investigată în prezent în Germania, sub suspiciunea că rețeaua de socializare ar fi eșuat în privința înlăturării unor mesaje care promovau discursuri rasiste.