ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar Internațional, va fi judecată luni în cazul rolului pe care l-a avut în plăți ilegale, în valoare de 400 de milioane de euro, făcute către omul de afaceri francez Bernard Tapie, informează site-ul agenției AFP.

Cazul datează de acum aproape 20 de ani, când Christine Lagarde era ministru al Economiei în Administrația președintelui Nicolas Sarkozy, potrivit Mediafax. Lagarde neagă acuzațiile aduse, declarând că a acționat în interesul statului.

Fostul ministru al Economiei este cercetată pentru neglijență în serviciu, reproșându-i-se că nu s-a opus unei decizii de arbitraj și nu a formulat recurs contra sentinței din iulie 2008, care îl favoriza pe Bernard Tapie. Dosarul se referă la o sentință de arbitraj prin care Bernard Tapie a primit 403 milioane de euro, dintre care 45 de milioane ca prejudiciu moral, pentru încheierea unui litigiu cu Banca Crédit Lyonnais privind vânzarea Adidas în 1994.

În cazul în care va fi găsită vinovată, Lagarde riscă să primească o pedeapsă de un an de închisoare și o amendă de 15.000 de euro.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews