ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI) a explicat recent modul cum monedele digitale ale Băncii Centrale (CBDC) pot fi programate pentru a stabili ce anume vor putea sau nu cumpăra oamenii și a insistat că ele ar trebui utilizate împreună cu un sistem de credit social în stil chinezesc, scrie expose-news.com.  

Spre deosebire de criptomonedă, care este privată, Moneda Digitală a Băncii Centrale (CBDC) va fi emisă și controlată chiar de băncile centrale.

În multe privințe, vor fi la fel ca bancnotele, dar fiecare tranzacție va fi monitorizată pentru a urmări conformitatea.

 
Vineri, 14 octombrie, FMI a transmis o întâlnire cu tema „Monedele digitale ale băncii centrale pentru incluziunea financiară: riscuri și recompense”.  

La întrunire au vorbit Majestatea Sa Regina Máxima a Olandei, care este și Avocatul Special pentru finanțare incluzivă pentru dezvoltare, al Secretarului General al ONU, Kristalina Georgieva, director general al FMI și Bo Li, director general adjunct, și Cecilia Skingsley, directorul Centrului de inovare al BIS (Bank for International Settlements).

Tema întâlnirii a fost despre incluziunea financiară globală. Ei speră că monedele digitale ale băncilor centrale vor fi instrumente accesibile, acceptate pe scară largă și sigure, care vor rezolva unele dintre problemele legate de incluziunea financiară, printre altele.

Bi Li, directorul general adjunct al FMI, a explicat cum pot fi programate CDBS:

„Contractul inteligent va permite funcții țintite legate de politici [sociale], cum sunt plățile pentru asistență socială, cupoane de consum, bonuri de masă etc. Cu ajutorul CBDC-urilor, putem controla cu precizie ceea ce pot oamenii deține sau nu. De asemenea, [putem controla] și pentru ce fel de utilizare pot fi programați acești bani, de exemplu doar pentru mâncare.”

Bo li a adăugat că, datorită acestei posibilități de programare, agențiile guvernamentale ar putea direcționa cu exactitate pachete de asistență către oamenii potriviți.

De asemenea, CBDC vor funcționa și cu alte politici precum identitățile digitale și portofelele digitale.

Planul merge mână în mână cu ceea ce a declarat Grupul Băncii Mondiale în noiembrie 2021. Verificarea identității digitale este esențială pentru funcționarea CBDC-urilor, în special în tranzacțiile transfrontaliere. Activele digitale tranzacționabile trebuie să fie în legătură cu un sistem de identitate digitală, care, la rândul său, va fi conectat la un sistem automat de verificare KYC și AML/CFT. Acesta este un pas fundamental pentru utilizarea potențială a CBDC-urilor, iar evoluțiile emergente în tehnologia în domeniul reglementării și conformității ar putea fi de folos în experimentele băncilor centrale în zona monedei digitale.”

Bo li a descris un CBDC ca pe un ecosistem, spunând că datele pe care le-ar produce ar fi foarte valoroase pentru terți.

La întrebarea cum ar putea fi utilizate aceste date despre tranzacții, Bo Li a explicat: „Pot să vă dau un exemplu: în China, aceste date despre tranzacții pot fi utilizate de furnizorii de servicii în subscrierea de credite”.

Subscrierea este procesul prin care creditorul decide dacă un solicitant este solvabil și poate primi un împrumut.

„Acele date despre tranzacții în ceea ce privește câte cafele beau în fiecare zi, de unde cumpăr cafeaua, dacă folosesc UBER în fiecare zi și ce ore de lucru am. Aceste date nontradiționale pot fi foarte utile pentru furnizorii de servicii financiare pentru a-mi stabili un scor de credit și, pe baza acelui scor de credit, furnizorii de servicii îmi pot acorda o linie de credit fără niciun efort al [întâlnirii] față în față.”

Este un program după modelul chinezesc, dar fiecare țară va avea opțiunea să îl implementeze diferit. Va exista o intimitate limitată. FMI, Banca Mondială și BRI administrează, de asemenea, multe bănci centrale pentru aceste noi produse.

Cu privire la problema confidențialității datelor, Cecilia Skingsley, directorul BIS Innovation Hub a explicat că „merită să renunțăm un pic la confidențialitate pentru a obține securitate”.

Am mai auzit asta, nu-i așa?

Potrivit președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, CBDC-urile nu vor fi anonime și vor fi verificate pentru identitate, astfel că tranzacțiile vor fi făcute publice probabil către acești terți.

Să nu uităm că la începutul acestui an, la Summitul Guvernului Mondial, intitulat „Noua Ordine Mondială”, economistul Pippa Malmagren a lăsat să-i iasă porumbelul din gură când a spus că: „Suntem în pragul unei schimbări uriașe; suntem pe cale să abandonăm sistemul tradițional al banilor și să-l înlocuim cu unul nou, Digital Blockchain CBDC, care ne va oferi o mai mare claritate asupra fiecărei tranzacții.” Într-adevăr, fiecare tranzacție ar fi pusă la dispoziția băncilor centrale și a furnizorilor privați de servicii pentru acest punctaj de credit.

O altă caracteristică a CDBC este că, la fel ca în China, Occidentul global îți va putea închide portofelul digital dacă protestezi sau vorbești în mod negativ despre elitele globale.

Globaliștii vor structuri de control și dominanță centralizate, în care totul este urmărit și supravegheat, în loc de un sistem descentralizat și privat de bani și identitate digitală.