ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comandantul forțelor strategice ale SUA, amiralul Charles Richard a avertizat că actualul război din Ucraina este doar preambulul unui conflict și mai mare care va pune America la grea încercare.

Richard, care este responsabil de „triada nucleară” (rachete lansare de la sol, de pe submarine și de pe bombardiere), a luat cuvântul la un simpozion al Naval Submarine League, ocazie cu care a afirmat:

„Vine ceva mare de tot («the big one») și nu mai durează mult până când vom fi puși la încercare așa cum de mult nu am mai fost.”

Fără a da detalii suplimentare despre „the big one”, amiralul dat de înțeles că marea amenințare vine dinspre China.

El a avertizat că „nivelul de descurajare” al forțelor SUA în fața Chinei „se scufundă încet”, deoarece Beijingul a fost capabil să construiască și să desfășoare mai multă „capabilitate în teren”, și într-un ritm mai rapid decât Washingtonul.

„În condițiile în care aceste tendințe continuă, contează prea puțin cât de bun este planul nostru operațional sau cât de buni sunt comandanții noștri sau cât de buni sunt caii noștri – nu vom avea suficienți. Iar aceasta este o problemă iminentă.”

Amiralul a adăugat că submarinele rămân „poate singurul avantaj asimetric real pe care îl mai avem în fața oponenților noștri”.

 I-a trecut cuiva dintre Strategii de la Washington prin cap că, în timp ce Statele Unite își epuizează stocurile de arme în Ucraina împotriva Rusiei, China își freacă mâinile de bucurie așteptând momentul oportun?