ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Fundațiilor Open Society ale lui George Soros, Patrick Gaspard, va demisiona, devenind liber ca pasărea cerului pentru a prelua un post în administrația Biden, anunță Fox News.

Gaspard, care a lucrat pentru fundația miliardarului de origine maghiară timp de trei ani, a anunțat vineri că va demisiona la sfârșitul anului, conform unui comunicat Open Society.

Gaspard a fost ambasador al SUA în Africa de Sud între 2013 și 2016 în administrația Obama. Înainte, a ocupat funcția de director al Biroului pentru afaceri politice de la Casa Albă.

Axios a informat recent că, potrivit unoer zvonuri, Gaspard s-ar putea alătura administrației Biden, posibil ca secretar al Muncii.
 
Are o experiență anterioară cu sindicatele, lucrând pentru Uniunea Internațională a Angajaților din Servicii (SEIU).

Soros, unul dintre cei mai mari donatori ai democraților și ai stângii, l-a lăudat pe Gaspard, spunînd că este un „campion al tuturor drepturilor: pentru muncitori, pentru femei sau pentru grupuri defavorizate”. „Am o mare admirație pentru felul în care a condus fundațiile într-o lume asaltată de iliberalism și îl aplaud pentru asta”, afirma Soros.

Jurnalistul Tucker Carlson de la Fox News a comentat astfel:

„În Patrick Gaspard, George Soros a găsit pe cineva la fel de radical ca el. În urmă cu trei ani, partidul de guvernământ din Africa de Sud, Congresul Național African, a aprobat un plan de confiscare a terenurilor de la fermieri pe baza culorii pielii, fără nicio compensație. Au numit-o reformă funciară. Zimbabwe făcuse deja acest lucru sub liderul său nebun însetat de sânge, Robert Mugabe, și a devenit imediat cea mai săracă țară din lume Nicio persoană sănătoasă nu a crezut că și in Africa de Sud ar fi fost o idee bună. Dar Patrick Gaspard a crezut că este o idee grozavă. În calitate de fost ambasador în Africa de Sud, Gaspard a scris o opinie în ziarul Sunday Times din Marea Britanie, susținând acest lucru și sprijinind guvernul incompetent și corupt din punct de vedere penal din Africa de Sud.
 
Lui Patrick Gaspard nu îi pasă. Ca și George Soros, el este un ideolog. Pentru el, ca și pentru toți ideologii, rezultatele sunt mult mai puțin interesante și mult mai puțin importante decât teoriile. Așadar, nu veți fi surprinși să aflați că Patrick Gaspard a  lucrat pentru primarul eșuat din New York, David Dinkins și că rămâne personal apropiat de actualul primar Bill de Blasio. New York City se prăbușește, dar în ceea ce îl privește pe Patrick Gaspard, se prăbușește din motivele corecte. Iată-l pe Patrick Gaspard, în stradă, în iunie, protestând împotriva poliției. Ar putea acest moment să devină mai pervers? Ar putea fi minciuna mai evidentă? Ar putea fi mai orwellian? Dar nu contează ce crezi, acel om ar putea fi în curând șeful Departamentului Muncii”.

Presa americană scria luna trecută cine sunt oamenii lui Soros care ar putea face parte din echipa de tranziție a lui Biden. Sarah Cross, director și avocat pledant la Open Society Foundations ale lui Soros, a primit un loc în echipa de tranziție, la Departamentul de Stat al lui Biden. Michael Pan, consilier special în biroul executiv la Open Society Foundations, se va alătura Misiunii Statelor Unite la ONU. Diane Thompson, inclusă în echipa lui Trump ca „angajată independentă” și membră a echipei Biroului de Protecție Financiară a consumatorilor, este în prezent șefa în cadrul Fellow Government la Fundațiile Open Society.
 
 
Alți membri ai echipei de tranziție a lui Biden lucrează pentru grupuri care primesc fonduri mari de la miliardarul revoluțiilor colorate. Sharon Burke și Viv Graubard, ambii la grupul de reflecție New America, se vor alătura echipelor Departamentului Apărării și Departamentului Muncii.  Fundațiile Societății Deschise ale lui Soros au oferit celor de la New America peste 1 milion de dolari anul trecut, conform dezvăluirilor grupului. Fiul lui Soros, Jonathan, se află în boardul celor de la New America.