ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Google, Sundar  Pichai  a fost audiat marți de către congresmanii americani  în legătură cu acuzațiile despre faptul că Google aplică cenzura din China și are preferințe politice, informează Agerpres.

Bob Goodlate, președintele Comisiei Juridice din Camera Reprezentanților  este unul dintre cei care suspectează Google de  faptul că monitorizează date personale, urmărește locul unde se află individul și analizează căutările acestuia pe internet. El consideră că este imposibilă căutarea unei  informații fără să accesezi Google.

"Cred că este corect să spunem că majoritatea americanilor habar nu au despre volumul total de informații care sunt colectate", a spus Bob Goodlatte.

Sundar Pichai se apără și susține că Google vine în sprijinul internauților prin setări de confidențialitate.

Conform unor informații apărute în presă, Google lucrează cu China pentru a dezvolta un motor de căutare care s-ar potrivit sistemului de cenzură al acestei țări și eforturilor guvernului de a-i urmări pe cetățeni. Sundar Pichai neagă acuzațiile aduse.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews