ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul american al apărării, Mark Esper, a declarat duminică că nu a văzut dovezi concrete furnizate de oficiali ai serviciilor de informații că Iranul plănuia să atace patru ambasade americane, o afirmație făcută de Donald Trump pentru a justifica uciderea generalului Qassem Soleimani într-un atac aerian, relatează Reuters.

Deși Esper a spus că a fost de acord cu Trump că noi atacuri asupra unor ambasade americane sunt probabile, el a spus la emisiunea „Face the Nation” de pe CBS că remarcile lui Trump de la Fox News nu s-au bazat pe dovezi specifice privind lovituri care să vizeze patru ambasade.
 
„Ceea ce președintele a spus este că probabil puteau exista atacuri suplimentare asupra ambasadelor. Împărtășesc acest punct de vedere. Președintele nu a invocat o dovadă specifică în acest sens”, a spus Esper.

Presat să răspundă dacă ofițerii din serviciile de informații au oferit dovezi concrete în acest sens, el a spus: „Eu nu am văzut niciuna referitoare la patru ambasade”. După ce au confirmat că generalul iranian Qassem Soleimani a fost ucis într-o lovitură aeriană americană la Bagdad, oficiali ai administrației de la Washington au afirmat că s-a acționat din cauza unui risc iminent de atac asupra diplomaților și militarilor americani din Irak și din regiune.

Democrații și câțiva republicani din Congres au pus sub semnul întrebării justificarea atacurilor și au spus că nu au avut parte de briefinguri adecvate, detaliate.

Trump a spus vineri că Iranul probabil a vizat ambasada SUA de la Bagdad și plănuia să atace patru ambasade ale SUA înainte ca Soleimani să fie ucis într-un atac american cu dronă pe 3 ianuarie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews