Trupele americane vor rămâne în Siria și Afganistan pentru o lungă perioadă de timp, până când se va obține o soluție diplomatică pentru conflictele în curs de desfășurare din ambele țări.  În timpul unei discuții cu jurnaliștior, la Pentagon, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a sugerat că președintele Donald Trump ar fi renunțat la impulsul inițial privind o retragere rapidă și ar susține acum o prezență nedeterminată a trupelor americane în Siria și Afganistan, informează site-ul military.com.

”Nu ne vom retrage până când pacea nu va fi instaurată prin mijloace diplomatice”, a declarat secretarul american al Apărării.

„Câștigi lupta și apoi câștigi pacea”, a adăugat șeful Pentagonului.

Mattis nu a minimalizat dificultățile de negociere a păcii între numeroasele facțiuni în Siria.
 
„Este situația cea mai complexă în materie de securitate, situația de luptă, cum vreți să o numiți, pe care am experimentat-o ​​în patru decenii de când mă aflu în serviciul Guvernului american”, a spus el.

Șeful Pentagonului a explicat că SUA au un angajament similar față de Afganistan, unde noi atentate sinucigașe au provocat luni moartea a cel puțin 25 de persoane, inclusiv nouă jurnaliști. Printre cei răniți s-au aflat și 8 militari români.

În urmă cu o săptămână, Donald Trump a declarat că își dorește ca retragerea trupelor americane din Siria să aibă loc cât mai curând, însă a atras atenția că acest lucru nu se va întâmpla până când nu vor fi îndeplinite toate obiectivele.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.