ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stefan Bancel, CEO-ul companiei producătoare a vaccinului anti-Covid-19, Moderna, a făcut declarații surprinzătoare. În timp ce omenirea speră ca pandemia să dispară odată cu vaccinarea în masă, iar imunizarea este dată de unii ca singura soluție pentru revenirea la normalitate, șeful uneia dintre companiile producătoare de vaccin spulberă orice iluzie.

CEO-ul producătorului de vaccinuri Covid-19 Moderna a avertizat că coronavirusul care a adus economiile mondiale într-un punct mort și a copleșit spitalele va fi printre noi „pentru totdeauna”.

Oficialii din domeniul sănătății publice și experții în boli infecțioase au declarat că există o mare probabilitate ca noul Coronavirus să devină o boală endemică, ceea ce înseamnă că va deveni prezentă în comunități în orice moment.
 
Stephane Bancel pare să fie de acord cu asta, spunând că „SARS-CoV-2 nu va dispărea”, potrivit CNBC.

„Vom trăi cu acest virus, credem, pentru totdeauna”, a spus el în timpul unei discuții la conferința JPMorgan Healthcare.

Cei din domeniul sănătății vor trebui să urmărească în permanență noi variante ale virusului, astfel încât oamenii de știință să poată produce vaccinuri pentru a le combate, a spus el. 

De asemenea, reprezentații firmei Pfizer au declarat cu câteva zile în urmă că vaccinul produs alături de BioNTech are eficiență excelentă atât împotriva noului coronavirus, cât și împotriva noilor tulpini apărute în Marea Britania, Africa, dar și Japonia

Cercetătorii din Ohio au declarat miercuri că au descoperit două noi variante ale virusului, care probabil provin din SUA și că una dintre ele a devenit rapid tulpina dominantă din Columbus, Ohio, pe o perioadă de trei săptămâni, la sfârșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie.