Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar trebui să apere interesele blocului comunitar sau cel puțin să nu se simtă ofensat dacă guvernul ungar face acest lucru în locul său, a declarat vineri ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit MTI.

Anterior în cursul zilei de vineri, Juncker a avertizat statele membre ale Uniunii Europene să respecte planurile de repartizare a 160.000 de imigranți, subliniind că, în caz contrar, acesta ar fi 'începutul sfârșitului' pentru UE.

El a sugerat că unele state membre boicotează planul. „Unele țări membre nu-l aplică", a declarat Juncker, care a participat la un colocviu la Paris. „Este începutul sfârșitului dacă regula stabilită, elaborată în mod democratic, nu este respectată de către statele membre", a insistat șeful executivului european, vizând îndeosebi Ungaria, unde duminică a avut loc un referendum prin care s-au respins cu o majoritate covârșitoare cotele de imigranți, deși rata de participare nu a fost suficient de mare pentru ca scrutinul să fie validat.

„Dacă, de fiecare dată când un stat membru nu este de acord cu o decizie, organizează un referendum pentru a spune contrariul a ceea ce stabilește norma de drept (...), nu vom ajunge să gestionăm și să guvernăm Uniunea Europeană", a adăugat Juncker.

În replică, Szijjarto a declarat vineri că Juncker „pare să fie teribil de ofensat de opinia poporului ungar" și că ceea ce președintele Comisiei Europene vede ca începutul sfârșitului este de fapt "o victorie pentru democrație".

„Poate că Juncker a uitat care este sarcina sa. El nu trebuie să schimbe Europa și poporul său, ci să le susțină interesele", a spus șeful diplomației ungare.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews