ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) acuză „unele puteri mondiale” că au folosit organizația Statul Islamic pentru a aduce "lumea în pragul unui conflict global”, în favoarea unor interese proprii.

”Proiectul Statului Islamic își are originea în Primăvara Arabă și a luat amploare ca urmare a politicii dublei măsuri a unor puteri mondiale și regionale, care au urmărit astfel să-și rezolve obiectivele strategice în Asia și Africa'', a spus Alexander Bortnikov, potrivit Interfax, citat de Agerpres.

Rezultatul acțiunilor acestor state "au dus lumea în pragul unui conflict religios și civilizațional cu consecințe devastatoare”, a spus șeful FSB (ex KGB).

 El a adăugat că granițele CSI trebuiesc întărite, deoarece scopul teroriștilor este acela de a destabiliza situația în țările Comunității, iar Statul Islamic este for din aproximativ 10 grupări teroriste din care fac parte cetățeni din Rusia, Ucraina, Georgia și alte state din Asia centrală.