ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un seism cu magnitudinea de 8,2 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Mexicului în noaptea de joi spre vineri și a făcut deja 15 morți, au anunțat autoritățile, citate de AFP, informează Agerpres.

Seismul din noaptea de joi spre vineri a fost cel mai puternic cutremur de pământ produs în Mexic în ultimul secol. 

Potrivit DPA, bilanțul victimelor a fost confirmat și de președintele mexican Enrique Pena Nieto, citat de Foro TV. 
Enrique Pena Nieto a făcut această dezvăluire în fața jurnaliștilor mexicani după ce a ieșit dintr-o reuniune a Centrului Național pentru Prevenirea Dezastrelor, relatează acest post de televiziune. 

Zece persoane au fost ucise în statul Oaxaca, a spus președintele mexican. Alte trei au murit în statul Chiapas și două în statul Tabasco. 

Pe Twitter, președintele Enrique Pena Nieto a spus că seismul produs noaptea trecută pe coasta sud-vestică a Mexicului a fost cel mai puternic cutremur de pământ înregistrat în această țară în ultimul secol. 

Președintele mexican a mai spus că seismul a produs și importante pagube materiale. Un milion de persoane au rămas fără electricitate, însă aceasta a fost restabilită în ultimele ore pentru 800.000 dintre ele. 

Au fost înregistrate deja 62 de replici ale seismului și este posibil ca una dintre replicile viitoare să aibă o magnitudine de până la 7,2.