ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peter Sunde, fondatorul Pirate Bay, are o viziune destul de tranșantă despre Facebook. Acesta spune că Europa ar trebui să ia măsuri pentru a opri gigantica rețea socială.

Facebook a devenit atât de dominant încât poate fi considerat drept una dintre cele mai mari națiuni ale lumii, iar Mark Zuckerberg e dictatorul, a mai spus Sunde, în cadrul unui interviu acordat CNBC la o conferință din Amsterdam, citat de playtech.ro.

„Facebook e cea mai mare națiune din lume și avem un dictator, dacă privești lucrurile din punct de vedere democratic. Mark Zuckerberg e un dictator. Nu l-am ales. El a setat regulile”, a spus Peter Sunde.

Chiar dacă setarea unui cont de Facebook e voluntară, fondatorul Pirate Bay a spus că are un impact asupra vieților oamenilor, în cazul în care aceștia aleg să nu aparțină rețelei sociale.

Asta pentru că o bună parte din interacțiunile dintre membrii familiilor și prieteni au loc pe Facebook. Are dreptate aici, chiar dacă viziunea lui are tendințe de exagerare pronunțate:

„Nu sunt pe Facebook, iar în lumea mea offline sunt o mulțime de minusuri. Nu primesc invitații la petreceri, nu primesc actualizări de la prieteni, oamenii încetează să vorbească cu tine, tocmai pentru că nu ești pe Facebook”, a mai precizat acesta.

El face apel la momentul în care Angela Merkel l-a confruntat pe Zuckerberg în legătură cu postările anti-imigranți.

„Trimitem lideri ai Europei care îi cer să înceteze să interfereze cu cultura noastră locală. Cum am ajuns într-o astfel de situație?”. De asemenea, Sunde a spus că i-ar plăcea ca politicienii să fie mai radicali și să cenzureze Facebook sau chiar să îi interzică operarea, dacă refuză să joace după reguli.