ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorii americani avertizează că apariția și comercializarea roboților sexuali cu inteligență artificială (AI) reprezintă o amenințare psihologică și morală în creștere pentru indivizi și societate. Ei spun că acestă tehnologie scapă de sub control și cer acțiuni clare pentru a preveni utilizarea ilegală a unor astfel de roboți, potrivit BBC


„Unii roboți sunt programați pentru a protesta sau pentru a crea un scenariu de viol”, a afirmat dr. Christine Hendren de la Duke University pentru BBC. „Alții sunt concepuți pentru a arăta ca niște copii. Un dezvoltator al acestora din Japonia este un pedofil auto recunoscut, care spune că acest dispozitiv este unul profilactic împotriva celor care ar răni vreodată un copil adevărat.

Comercializarea roboților sexuali în mediul online a luat amploare în ultima perioadă. O firmă cu sediul în SUA, Realrobitix, a postat un video în care își prezintă la vânzare robotul Harmony pentru o suma între 8.000 si 10.000 de dolari. Este o păpușă de dimensiuni naturale, care poate clipi și poate mișca ochii și gâtul, precum și buzele în timp ce vorbește.
 
Fondatorul și directorul firmei, Matt McMullen spune că Harmony are Inteligențăp Artifficială care îi permite „acesteia” să dezvolte o relație cu proprietarul. Kathleen Richardson, profesor de etică și cultură la Universitatea De Montfort din Leicester, vrea ca acest tip de marketing să fie scos în afara legii. „Pratic, aceste companii spun: nu aveți o prietenă? Nu aveți un partener de viață? Nu vă faceți griji! Noi putem crea o iubită robot pentru voi!”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews