ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Graham, membru al Comisiei pentru Servicii Armate din Senatul american, a precizat că va cere Pentagonului să nu trimită noi trupe în Coreea de Sud.

„Este o nebunie să trimiți femei și copii în Coreea de Sud, ținând cont de provocările Coreei de Nord. Vreau ca Pentagonul să nu mai trimită trupe acolo și cred că este timpul ca familiile militarilor americani să părăsească Coreea de Sud”, a declarat senatorul american, într-un interviu pentru CBS News.

În prezent, aproximativ 28.500 de militari americani sunt desfășurați în Coreea de Sud, cu scopul de a descuraja acțiunile agresive ale regimului de la Phenian.

Declarațiile senatorului Graham au fost făcute în contextul în care Coreea de Nord a efectuat o serie de teste nucleare și balistice, amenințând Statele Unite cu un atac. În urmă cu câteva zile, regimul Kim Jong-Un a testat o rachetă intercontinentală cu raza de acțiune de 13.000 de kilometri.