ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de senatori americani din partidele Democrat și Republican a anunțat că vrea să propună un proiect de lege prin care președintele Donald Trump va trebui să treacă prin Congres orice tenrtativă de a ridica sancțiuni impuse Rusiei de fosta administrație.

Într-un interviu pentru televiziunea ABC, liderul democrat din Senat, Chuck Schumer, a explicat că parlamentarii se tem că administrația Trump poate ridica sancțiunile în schimbul unui acord privind reducerea armamentului nuclear de către Rusia.

„Dacă vom ridica sancțiunile, atunci vom spune Rusiei să continue să se amestece în alegerile noastre, și să facă alte lucruri rele. Aceasta va fi un semnal și către China și Iran. Va fi groaznic”, afirmă Schumer, care a precizat că documentul a fost sprijinit de senatorii republicani John McCain și Lindsey Graham, ambii denunțând retorica lui Trump față de Rusia.
"Avem nevoie să impunem mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, și nu să le relaxăm. Dacă nu continuăm să menținem aceste sancțiuni și chiar să le sporim, îl vom încuraja pe Putin, care este un criminal de război", spune McCain.

"

Este de așteptat ca proiectul de lege să fie prezentat Congresului săptămâna viitoare. Schumer a criticat discursul lui Trump la ceremonia de inaugurare și a remarcat că președintele a folosit „retorica populistă pentru a ascunde agenda de dreapta” a administrației sale.