ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul Ted Cruz a avertizat asupra puterii necontrolate pe care o dețin marile companii din tehnologie, afrimând că America trebuie „să recurgă la toate instrumentele pe care le are pentru a proteja libertatea de exprimare și a împiedica Internetul să devină un vehicul pentru cenzură”.

„Centrul puterii din mass-media s-a mutat de la New York, în  Silicon Valley”, a declarat Cruz pentru Breitbart News.

„În acest moment, o mână de companii se bucură de puterea pe care  primul magnat al presei, William Randolph Hearst, nu și-ar fi putut-o imagina niciodată. Am aflat că, dacă există opinii sau idei pe care companiile din tehnologie le plac, ele pot favoriza aceste opinii și le pot direcționa spre feed-ul vostru., astfel încât tot ceea ce vedeți să fie doar informația pe care ele vor să o vedeți”, a afirmat senatorul american. 

El consideră că s-a ajuns la un nivel de putere „uluitor” și care, spune el, reprezintă „un pericol real și actual pentru sistemul nostru democratic”, mai ales având în vedere înclinațiile spre extrema stânga a celor din Silicon Valley. „Ceea ce am văzut de fiecare dată a fost că se încearcă să se pună botniță și să se reducă la tăcere opiniile conservatoare, cu care nu sunt de acord. E înspăimântător”, a mai spus Cruz.

De aceea, el a sugerat că platformele de social media care se angajează în aceste acte de cenzură ar trebui să își piardă protecția juridică în conformitate cu articolul 230 din Actul privind respectarea legilor privind comunicațiile, care le acordă imunitate privind responsabilitatea pentru conținutul postat de utilizatori.

„Este o imunitate specială față de răspunderea pe care nu o primește nimeni altcineva”, a menționat Cruz.

„Dacă nu vor fi niște forumuri publice neutre, dacă vor fi activiști politici activi, favorizând un punct de vedere și defavorizând un altul, ei bine, aceste platforme nu au dreptul la o imunitate specială creată de Congres, lucru pe care alții nu îl au”, a afirmat senatorul republican.