Senatorul Ted Cruz a avertizat asupra puterii necontrolate pe care o dețin marile companii din tehnologie, afrimând că America trebuie „să recurgă la toate instrumentele pe care le are pentru a proteja libertatea de exprimare și a împiedica Internetul să devină un vehicul pentru cenzură”.

„Centrul puterii din mass-media s-a mutat de la New York, în  Silicon Valley”, a declarat Cruz pentru Breitbart News.

„În acest moment, o mână de companii se bucură de puterea pe care  primul magnat al presei, William Randolph Hearst, nu și-ar fi putut-o imagina niciodată. Am aflat că, dacă există opinii sau idei pe care companiile din tehnologie le plac, ele pot favoriza aceste opinii și le pot direcționa spre feed-ul vostru., astfel încât tot ceea ce vedeți să fie doar informația pe care ele vor să o vedeți”, a afirmat senatorul american. 

El consideră că s-a ajuns la un nivel de putere „uluitor” și care, spune el, reprezintă „un pericol real și actual pentru sistemul nostru democratic”, mai ales având în vedere înclinațiile spre extrema stânga a celor din Silicon Valley. „Ceea ce am văzut de fiecare dată a fost că se încearcă să se pună botniță și să se reducă la tăcere opiniile conservatoare, cu care nu sunt de acord. E înspăimântător”, a mai spus Cruz.

De aceea, el a sugerat că platformele de social media care se angajează în aceste acte de cenzură ar trebui să își piardă protecția juridică în conformitate cu articolul 230 din Actul privind respectarea legilor privind comunicațiile, care le acordă imunitate privind responsabilitatea pentru conținutul postat de utilizatori.

„Este o imunitate specială față de răspunderea pe care nu o primește nimeni altcineva”, a menționat Cruz.

„Dacă nu vor fi niște forumuri publice neutre, dacă vor fi activiști politici activi, favorizând un punct de vedere și defavorizând un altul, ei bine, aceste platforme nu au dreptul la o imunitate specială creată de Congres, lucru pe care alții nu îl au”, a afirmat senatorul republican.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews