ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul australian a aprobat proiectul de lege privind căsătoriile între persoane de același sex. Proiectul de lege a trecut fără probleme de Senat, cu 43 de voturi „pentru” și 12 „împotrivă”, fiind primit cu ovații, în stradă, de comunitatea LGBT.

Senatorii au respins amendamentele liderilor conservatori din forul legiuitor care ceruseră protecție pentru persoanele care refuză să oficieze căsătorii între homosexuali sau care nu doresc să facă aranjamente florale sau torturi pentru nunțile gay, scrie LifeSiteNews.

De asemenea, au fost respinse încercările de a acorda libertate religioasă reprezentanților clerului care refuză să oficieze căsătorii între persoane de același sex. Senatorii au respins până și amendamentele care prevedeau dreptul părinților de a alege să își retragă copii din școlile publice care promovează homosexualitatea.

 Legea va ajunge săptămâna viitoare în Camera Deputaților, iar premierul australian  vrea să o vadă adoptată până pe 7 decembrie.

În urma unui referendum prin poștă, cu rol consultativ, aproximativ 63% dintre australieni s-au declarat în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex.
 
Contestatarii legalizării căsătoriilor homosexuale au avertizat în repetate rânduri că un astfel de act normativ va trebui să includă protecția pentru libertatea de conștiință și religie.

Arhiepiscopul catolic de Sidney, Anthony Fisher s-a declarat, de altfel,  „profund dezamăgit” de rezultatele referendumului național, profețind „destructurarea căsătoriei și a familiei tradiționale în Australia”.