Senatul din statul american Iowa a adoptat miercuri o lege pro viață, cunoscută sub denumirea de „Bill of Heartbeat”, care, dacă va fi pusă în aplicare, după ce va trece de Camera inferioară a parlamentului, va scoate practic în afara legii avortarea copiilor cu bătăi ale inimii detectabile.

Inimile copiilor încep să se formeze în a 21-a zi de sarcină, dar bătăile inimii sunt detectate la ecografie cu câteva săptămâni mai târziu.
Camera superioară din Iowa a aprobat acest proiect de lege cu 30 de voturi pentru și 20 împotrivă, scrie LifeSiteNews.

Se așteaptă acum votul Camerei inferioare, controlată de majoritatea republicană. Dacă legea va fi votată și aici, practic,  medicii care vor face avorturi după ce au detectat bătăi ale inimii copilului vor putea fi acuzați de crimă.
 
Singura excepție de la lege s-ar aplica sarcinilor care pun în pericol viața mamelor.

„Acest proiect de lege este punctul de plecare pentru toată guvernarea civilă”, a declarat senatoarea Amy Sinclair, precizând că măsura anti-avort nu este un război împotriva femeilor. „Aproximativ jumătate (50%) dintre persoanele pe care alegem să le protejăm sunt femei, deci, dacă legea nu va trece, acesta va fi adevăratul război împotriva femeilor”.
 
Mama căreia i se face un avort (care contravine acestei legi) nu va putea fi pusă sub acuzare, dar medicii care efectuează astfel de avorturi sunt pasibili de amendă și/sau cinci ani de închisoare pentru comiterea cu bună știință a unui avort la cerere dacă bătăile inimii fătului sunt detectabile.


În ciuda oportunității de promovare a acestei legi împotriva avorturilor, un număr mare de grupuri pro-viață s-au ferit să sprijine această inițiativă legislativă. Argumentul lor: dacă va fi pusă în aplicare,va avea drept consecință litigii prelungite și, în cele din urmă, instanța va da câștige de cauză celor care o vor contesta.

Multe voci susțin că această lege ar încalca hotărârile Curții Supreme a Statelor Unite, care afirmă că femeile au dreptul legal la avortm și că o astfel de abordare va fi putea fi ușor atacată ca neconstituțională.

Anul trecut, cand „Bill Heartbeat” a fost introdus în Tennessee, mișcarea „Tennessee Right to Life” s-a opus, susținând că nu dorește să sprijine măsuri care nu au șanse de câștig în fața instanței.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews