ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul din statul american Iowa a adoptat miercuri o lege pro viață, cunoscută sub denumirea de „Bill of Heartbeat”, care, dacă va fi pusă în aplicare, după ce va trece de Camera inferioară a parlamentului, va scoate practic în afara legii avortarea copiilor cu bătăi ale inimii detectabile.

Inimile copiilor încep să se formeze în a 21-a zi de sarcină, dar bătăile inimii sunt detectate la ecografie cu câteva săptămâni mai târziu.
Camera superioară din Iowa a aprobat acest proiect de lege cu 30 de voturi pentru și 20 împotrivă, scrie LifeSiteNews.

Se așteaptă acum votul Camerei inferioare, controlată de majoritatea republicană. Dacă legea va fi votată și aici, practic,  medicii care vor face avorturi după ce au detectat bătăi ale inimii copilului vor putea fi acuzați de crimă.
 
Singura excepție de la lege s-ar aplica sarcinilor care pun în pericol viața mamelor.

„Acest proiect de lege este punctul de plecare pentru toată guvernarea civilă”, a declarat senatoarea Amy Sinclair, precizând că măsura anti-avort nu este un război împotriva femeilor. „Aproximativ jumătate (50%) dintre persoanele pe care alegem să le protejăm sunt femei, deci, dacă legea nu va trece, acesta va fi adevăratul război împotriva femeilor”.
 
Mama căreia i se face un avort (care contravine acestei legi) nu va putea fi pusă sub acuzare, dar medicii care efectuează astfel de avorturi sunt pasibili de amendă și/sau cinci ani de închisoare pentru comiterea cu bună știință a unui avort la cerere dacă bătăile inimii fătului sunt detectabile.


În ciuda oportunității de promovare a acestei legi împotriva avorturilor, un număr mare de grupuri pro-viață s-au ferit să sprijine această inițiativă legislativă. Argumentul lor: dacă va fi pusă în aplicare,va avea drept consecință litigii prelungite și, în cele din urmă, instanța va da câștige de cauză celor care o vor contesta.

Multe voci susțin că această lege ar încalca hotărârile Curții Supreme a Statelor Unite, care afirmă că femeile au dreptul legal la avortm și că o astfel de abordare va fi putea fi ușor atacată ca neconstituțională.

Anul trecut, cand „Bill Heartbeat” a fost introdus în Tennessee, mișcarea „Tennessee Right to Life” s-a opus, susținând că nu dorește să sprijine măsuri care nu au șanse de câștig în fața instanței.