ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22.07: Emmanuel Macron: „Avortul este un drept fundamental (!) al femeii”

Președintele Franței a reacționat și el laolaltă cu toată liota Stângii mondiale, isterizată că este afectat „„dreptul la moarte”:

„Avortul este un drept fundamental al femeii. El trebuie protejat. Îmi exprim solidaritatea cu femeile ale căror libertăți sunt puse astăzi sub semnul întrebării de către Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii.

Primi-ministra franceză, Elisabeth Borne, a avut și ea o postare similară pe Twitter:

„Solidaritate totală cu toate femeile din Statele Unite și din lumea întreagă. Nu vom ceda nimic din drepturiile noastre, niciodată.”

Da, este aceeași Stângă care a călcat în picioare toate drepturile și libertățile în timpul pandemiei, dar care se dă acum de ceasul morții pentru că milioane de copii nu vor fi uciși în burțile mamelor și vor trăi.

Dreptul la Viață face Stânga să turbeze.

ACTUALIZARE 20.37: Joe Biden: „O zi tristă. Vom face tot ce este cu putință pentru a proteja dreptul la avort” 

Joe Biden a susținut o declarație la Casa Albă în legătură cu decizia Curții Supreme.

„Este o zi tristă pentru țara noastră, dar asta nu înseamnă că lupta este încheiată. Trebuie să restaurăm drepturile pe care le stabilea Roe vs. Wade. Trebuie să alegem oficiali care să facă asta.”

Biden a sugerat că Democrații sunt gata să pună în practică o amenințare pe care o flutură de mult: majorarea numărului de judecători la Curtea Supremă. Cum majorarea va avea loc sub administrație Democrată, e limpede că judecătorii suplimentari ar fi Democrați.

Acest lucru ar înclina pentru mulți ani de acum încolo de partea Stângii.

ACTUALIZARE 20.28: Garda Națională este gata să intervină în caz de violențe. 

ACTUALIZARE 20.22: Republicanii cer guvernului să nu permită violențe 

Senatorii Republicani au solicitat Departamenului de Justiție și Departamentului de Interne să ia toate măsurile pentru ca protestele împotriva sentinței Curții Supreme de Justiție să nu degenereze în violențe, așa cum mai multe organizații ale Stângii au amenințat deja.

ACTUALIZARE 20.14: Partidul Democrat reacționează furibund 

Comitetul Național Democrat, Comisia Democrat de Campanie Senatorială, Comisia Democrată de Campanie pentru Congres, Asociațoa Guvernatorilor Democrați și alte organizații Democrate au reacționat dur față de decizia Curții Supreme.

„Decizia de astăzi a Curții Supreme reprezintă punctul culminant al eforturilor coordonate ale Republicanilor de a ataca această libertate fundamentală (!)... Nu vă lăsați înșelați: Republicanii nu se vor opri la răsturnarea deciziei în cazul Row vs Wade. Alegerile din 2022 vor stabili dacă restricții noi, crude și opresive vor fi adoptate împotriva femeilor și a familiilor.”

ACTUALIZARE 20.08: Trump: „Dumnezeu a luat decizia”

Probabil cel mai mare merit în decizia care va salva anual milioane de vieți îl are Donald Trump, care a numit 3 dintre cei 6 judecători care au răsturnat sentința criminală de acum jumătate de secol.

Într-o declarație pentru Fox News, Trump a spus:

„Este conform Constituției. Dă înapoi drepturi (statelor) pe care acestea ar fi trebuit să le primească de mult. Aduce totul la nivelul statellor, de care au aparținut întotdeauna. Dumnezeu a luat decizia.”

Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite a anulat vineri, 24 iunie 2022, sentința în cazul Roe vs Wade, punând astfel capăt reunoașterii dreptului constituțional la avort.

Sentința în cazul Roe vs Wade data din 1973 și stabilea că dreptul la avort este recunoscut la nivel federal în Statele Unite.

Actuala decizie a Curții Supreme a fost luată ca urmare a unui caz nou, Dobbs vs Jackson Women Health Organization, a cărui dezbatere s-a desfășurat în jurul unei legi din statul Mississippi ce interzicea avortul după 15 săptămâni de sarcină.

Mississippi, un stat cu conducere Republicană, a cerut Curții Supreme să sancționeze o sentință a unei instanțe inferioare, care a suspendat aplicarea respectivei legi.

Analizând sesizarea înaintată de statul Mississippi, Curtea Supremă de la Washington a decis cu o majoritate largă (6-3) anularea sentinței în cazul Roe vs Wade de acum aproape 50 de ani.

„Constituția nu conferă un drept la avort”, se arată în decizia de vineri, 24 iunie.

Decizia Curții lasă de acum încolo dreptul fiecărui stat american în parte să reglementeze dreptul cetățenilor la avort.

Ca urmare a deciziei. 13 state americane, conduse de Republicani, sunt hotărâte să pună în aplicare interziceri imediate ale avorturilor, iar alte 13 ar putea urma rapid acest exemplu.

Sentința de vineri a Curții Supreme are loc după presiuni uriașe asupra judecătorilor, manifestații de protest în fața locuințelor accestora, inclusiv o tentativă de asasinat asupra unuia dintre ei, Brett Kavanaugh.

Mai mult, organizațiile de Stânga au amenințat cu o vară de foc, în comparație cu care, vara lui 2020, aprinsă de pretextul morții lui George Floyd, pare un mizilic.

Protestele au început deja în numeroase locuri din America.

Tulburările sociale legate de anularea „dreptului constituțional la avort” constituie pretextul perfect pentru administrația Biden de a distrage atenția de la grava criză economică și socială cu care se confruntă.