ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru soldați ucraineni au murit în urma atacurilor lansate de forțele ruse de ocupație din regiunea separatistă Donbas, a anunțat marți Ministerul ucrainean al Apărării, citat de România Actualități.

Guvernul de la Kiev informează că rebelii pro-ruși au tras timp de o oră, începând cu ora 00:45 în noaptea de luni spre marți, spre localitatea Bohdanivka din regiunea Donețk, unde se află o unitate militară a armatei naționale ucrainene.

„Marți dimineață, la ora 10:20, invadatorii ruși au început să ne atace în apropiere de localitatea Pavlopol. În urma acestor atacuri, patru soldați ucraineni au fost uciși”, se mai arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Ucraina.

Incidentele armate din regiunea separatistă Donbas survin după intrarea în vigoare, la 21 iulie, a unui nou armistițiu pe termen nelimitat, care interzice orice atac, în virtutea acordurilor de pace de la Minsk. Alte 75 de încălcări ale regimului de încetare a focului de către rebelii pro-ruși au fost semnalate de OSCE în Donbas în ultimele trei săptămâni.