ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Sârbă (BOS) îndeamnă cetățenii și statul să-i ajute pe migranții din Siria, Irak și alte țări care tranzitează țara în aceste zile, informează presa de la Belgrad.

Biserica Sârbă îi roagă pe credincioși să le ofere asistență "oamenilor fără case din Est" și menționează că Sfântul Sinod s-a reunit miercuri pentru a discuta raportul Fundației bisericești "Filantropia", care s-a ocupat cu ajutorarea refugiaților.

Conform B92, care citează comunicatul BOS, fundația Bisericii și Comisariatul pentru Refugiați să distribuie mâncare, produse de igienă, pachetă pentru copii și containere cu toalete și dușuri.

"Așa cum a mai făcut și în trecut, Biserica Ortodoxă îi ajută pe oamenii în suferință din Siria, Irak și alte țări din Orientul Mijlociu sau Africa care tranzitează țara", afirmă comunicatul.

Fundația "Filantropia" a Bisericii Sârbe a instalat două centre la Preșevo și Zajecar, unde se pot trimite ajutoare pentru refugiați, arată sursa citată.