Biserica Ortodoxă Sârbă (BOS) îndeamnă cetățenii și statul să-i ajute pe migranții din Siria, Irak și alte țări care tranzitează țara în aceste zile, informează presa de la Belgrad.

Biserica Sârbă îi roagă pe credincioși să le ofere asistență "oamenilor fără case din Est" și menționează că Sfântul Sinod s-a reunit miercuri pentru a discuta raportul Fundației bisericești "Filantropia", care s-a ocupat cu ajutorarea refugiaților.

Conform B92, care citează comunicatul BOS, fundația Bisericii și Comisariatul pentru Refugiați să distribuie mâncare, produse de igienă, pachetă pentru copii și containere cu toalete și dușuri.

"Așa cum a mai făcut și în trecut, Biserica Ortodoxă îi ajută pe oamenii în suferință din Siria, Irak și alte țări din Orientul Mijlociu sau Africa care tranzitează țara", afirmă comunicatul.

Fundația "Filantropia" a Bisericii Sârbe a instalat două centre la Preșevo și Zajecar, unde se pot trimite ajutoare pentru refugiați, arată sursa citată.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews