ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele care au peste 65 de ani au interzis să mai iasă pe stradă în mediul urban, iar cele peste 70 în mediul rural, a anunțat președintele sârb, Aleksandar Vucici, într-o conferință de presă.

Măsura face parte dintr-un pachet pe care șeful statului vecin l-a anunțat pentru combaterea coronavirusului. Între alte decizii din acst pachet, se numără și instituirea unui soi de stări de asediu, în care niciun cetățean nu are voie să mai părăsească locuința între orele 20:00 și 05:00 dimineața.


De asemenea, el a mai anunțat că Armata va prelua punctele de control ale frontierei, centrele care găzduiesc migranți și spitalele, a mai precizat Vucici.

Între veștile mai blânde, Președintele a declarat că mamele copiilor cu vârsta sub 12 ani vor primi salariul integral de la stat dacă vor alege să rămână acasă.

Și Banca Serbiei a anunțat un moratoriu pe rata dobânzii asociată cursului la care se calculează facturile de utilități, pentru lunile Februarie, Martie și Aprilie.

El a reamintit și asigurat cetățenii că salariile lucrătorilor din sistemul sanitar vor crește cu 10% începând cu 1 aprilie.

Conform lui Vucici, în Serbia vor ajunge experți chinezi care vor ajuta autoritățile de la Belgrad să combată coronavirusul. Până acum, în țara vecină s-au înregistrat 72 de cazuri de persoane infectate și zero victime omenești.