ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal pentru crime de război de la Belgrda a decis miercuri condamnarea la închisoare a șapte persoane găsite vinovate de susținerea financiară a grupărilor teroriste Stat Islamic și Al-Nusra și trimiterea unor combatanți jihadiști străini în Siria, scrie agerpres.ro
Cei șapte indivizi, toți musulmani, au primit pedepse cuprinse între șapte ani și jumătate și 11 ani de închisoare, în conformitate cu o lege din Serbia adoptată în 2014, care le interzice cetățenilor sârbi să participe la conflicte externe și să ajute combatanții în acestea.

Trei dintre acuzați se află în libertate și au fost condamnați în contumacie, în timp ce un altul ar fi fost ucis în Siria, însă această informație nu a fost confirmată oficial.

Acuzații au ajutat și au pregătit cel puțin 24 de persoane din Serbia și alte țări europene să se alăture Statului Islamic și au colectat fonduri pentru teroriști.

În virtutea aceleiași legi, mai mulți cetățeni sârbi au fost condamnați la închisoare pentru participarea într-un fel sau altul la conflictul din Ucraina, de partea rebelilor proruși.