ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a anunțat sâmbătă că se va începe relaxarea treptată a restricțiilor impuse ca urmare a epidemii cu coronavirus, începând de marți, transmite dpa, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, afacerile mici, precum ateliere de mecanică, curățătoriile și magazinele de mărfuri tehnice vor putea fi deschise marți, zi în care au primit permisiunea să își reia activitatea și proiectele din domeniul construcțiilor. Magazinele de până în 300 de metri pătrați se vor redeschidă pe 27 aprilie, în funcție de evoluția cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Dacă epidemia rămâne sub control, mai multe afaceri, cum ar fi saloanele de coafură, sălile de sport și altele asemenea se vor redeschide pe 4 mai, în timp ce hotelurile, spa-urile, mall-urile și transporturile între localități vor mai trebui să aștepte încă o săptămână.

Zborurile internaționale vor fi reluate începând cu 11 mai.

Președintele Vucici a precizat că dacă se va înregistra o înrăutățire a situației, măsurile de relaxare vor fi revocate.

Serbia a raportat o scădere ușoară a numărului de noi pacienți cu COVID-19 pe parcursul mai multor zile, în pofida creșterii numărului de teste administrate. Sâmbătă după-amiază se înregistrau 5.994 de cazuri și 117 decese.