ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încercările Statelor Unite de a izola Rusia și de a o transforma într-un stat aflat sub tutelă sunt sortite eșecului, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenției Tass, citată de Mediafax.

„Campania Washingtonului împotriva Rusiei, care este deja o chestiune uzuală, și-a asumat un domeniu de aplicare fără precedent. Scopul ei este de a încerca din nou să transforme Rusia într-o țară aflată sub controlul său. Astfel de încercări sunt sortite eșecului. Izolarea Rusiei, tentativa de a provoca sacrificarea principiilor noastre și rezolvarea problemelor SUA pe seama noastră, nu vor funcționa", a spus Lavrov.

Șeful diplomației de la Moscova susține că Occidentul, "îngrijorat de pierderea influenței, este disperat să își mențină hegemonia și să împiedice procesul obiectiv de formare a unei noi ordini mondiale multicentrice, să restrângă dezvoltarea unor noi centre mondiale, inclusiv Rusia".

Ministrul rus de Externe a subliniat că țara sa s-a confruntat în mod repetat cu provocări externe, de-a lungul istoriei, "provocări pe care le-a depășit cu succes datorită rolului activ al serviciului diplomatic rus ... și așa va rămâne situația".