ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia dă asigurări că nu va ataca niciodată o țară membră NATO. Dar, pe de altă parte, nici nu poate rămâne impasibilă în fața apropierea Alianței Nord Atlantice de granițele sale.

Acesta este mesajul pe care ministrul de externe rus Serghei Lavrov l-a dat cu puțin timp înainte de summitul Alianței Nord-Atlantice (8-9 iulie) la Varșovia, unde NATO urmează să anunțe oficial o desfășurare de trupe suplimentare în Europa de Est, în special în Polonia.

Moscova nu va ataca niciodată nicio țară membră a NATO și toți oamenii politici responsabili înțeleg acest lucru, a declarat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Cu toate acestea, Rusia nu și-a schimbat 'atitudinea față de extinderea Alianței Nord-Atlantice și a așa-zisului program de parteneriat cu NATO', precum și față de apropierea infrastructurii militare a acesteia de granițele sale, a afirmat Lavrov, într-o conferință de presă la Moscova. "În doctrinele noastre de securitate este scris în mod clar că una dintre principalele amenințări pentru noi este extinderea în continuare a NATO spre Est (...); vreau subliniez, noi considerăm o amenințare nu existența însăși a Alianței Nord-Atlantice, ci modul în care această alianță militară funcționează în practică', a spus șeful diplomației ruse, conform Agerpres

'Sunt convins că toți politicienii serioși și onești sunt conștienți de faptul că Rusia nu va ataca niciodată nicio țară membră a NATO. Nu avem niciun fel de plan de acest gen. Eu cred că NATO își dă foarte bine seama de acest lucru, dar pur și simplu se folosește de ocazie pentru a amplasa mai multe echipamente și batalioane (în Est) ca o garanție că SUA vor continua să supravegheze întreaga zonă', a afirmat Lavrov.

Într-o declarație separată, reprezentantul permanent al Moscovei pe lângă NATO, Aleksandr Grușko, a afirmat luni că Rusia nu intenționează să atace Polonia, iar afirmațiile făcute în acest sens de oficiali polonezi sunt pur și simplu absurde. El a insistat că amenințările la adresa NATO din partea Rusiei, la care se referă în mod constant Alianța, 'nu sunt decât un mit'. 'Faptul că Rusia reprezintă o amenințare la adresa NATO este doar un mit care face posibilă realizarea politicii pe care Alianța o transpune astăzi în practică, rezolvând în același timp obiective de natură strategică', a mai spus Grușko.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews