Rusia va continua să livreze Siriei echipament militar, a declarat duminică ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, potrivit agențiilor ruse de presă, citate de Reuters.

"Au avut loc livrări de echipament militar, (livrările) au loc în continuare și vor avea loc în continuare. Inevitabil, sunt însoțite de specialiști ruși, care ajută la reglarea echipamentelor, la instruirea personalului sirian în legătură cu modul în care trebuie folosit acest armament", a spus Lavrov.

Șeful diplomației ruse a anunțat că președintele rus Vladimir Putin, care va participa la New York la Adunarea Generală a ONU, intenționează să susțină un discurs la Națiunile Unite pe tema războiului din Siria, a conflictului din Ucraina, a stării economiei globale și a sancțiunilor împotriva Rusiei.

"El (Putin) va atinge aspecte specifice, precum Siria, criza din Ucraina. Toate aceste crize sunt rezultate problemelor sistemice referitoare la încercările de a îngheța procesul de formare a unei lumi policentrice", a spus Lavrov, conform Agerpres.
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.