ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La cererea premierului Viktor Orban, serviciile de informații au finalizat o evaluare privind activitățile lui George Soros la Berlin și Bruxelles și cât de mult a reușit miliardarul american să influențeze opiniile în privința Ungariei.

„Raportul concluzionează că organizațiile lui Soros au avut o influență puternică asupra a ceea ce a spus și făcut Comisia Europeană în legătură cu o dispută cu Ungaria cu privire la fonduri norvegiene. Organizațiile Soros au capacitatea de a influența procesul de luare a deciziilor în cadrul Comisiei Europene, ceea ce înseamnă că aceștia își pot introduce declarațiile în rapoartele europene în legătură cu Ungaria. Mai mult, foști angajați ai organizațiilor Soros pot obține locuri de muncă în aceste organisme europene”, a spus Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului ungar.

Lazar le-a cerut europarlamentarilor să respecte Ungaria și să nu insulte cetățenii ungari, lăsând de înțeles că recentele critici aduse autorităților de la Budapesta reflectă influența supradimensionată a miliardarului american George Soros.

Răspunzând la o întrebare cu privire la posibilitatea ca UE să interzică organizarea consultării naționale cu privire la așa-numitul plan Soros privind imigranții, Lazar a spus că nu crede în reușita acestei inițiative, întrucât este vorba despre o chestiune de competență națională.

Guvernul de la Budapesta anunța în septembrie că va organiza un referendum referitor la așa-numitul „Plan Soros”, formulă folosită la Budapesta pentru presupusul proiect al miliardarului american de origine ungară de a determina Uniunea Europeană să accepte un milion de imigranți.
Orban îl consideră pe Soros principalul inamic al Ungariei și a lansat anul acesta mai multe acțiuni pentru a-l discredita și împotriva numeroaselor organizații neguvernamentale susținute de omul de afaceri, în special în estul Europei, reamintește AFP.