ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii evrei din Turcia ar fi devenit noua țintă a jihadiștilor ISIS. Așa susțin surse din cadrul serviciilor de informații, care vorbesc chiar de " un atac iminent" în următoarele zile, informează The Independent.

Sky News scrie că informații despre ceea ce responsabilii serviciilor de informații descriu drept un atac "iminent" au fost obținute de la șase membri ai așa-zisului Califat, care au fost arestați în orașul turc Gaziantep săptămâna trecută.

Potrivit acestora, cea mai vizată locație a atacului este sinagoga din districtul Beyoglu din Istanbul, unde se află un centru al comunității și o școală.

"Măsuri de securitate extraordinare sunt luate dincolo de nivelul de alertă ridicat, instaurat de poliția turcă, și este adoptată o atitudine vigilentă în rândul comunității evreiești", a declarat o sursă din cadrul serviciului de informații, pentru Sky News.

Turcia a primit aproximativ trei milioane de refugiați și există dovezi solide că mai mulți atacatori care au participat la atentatele de la Paris și Bruxelles și care au cetățenie europeană, au mers în Siria pentru a se antrena și s-au întors în Europa, ascunși printre refugiați.

Turcia se află în prezent sub presiunea din ce în ce mai mare a rețelei Stat Islamic și a separatiștilor kurzi.