ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şeful cancelariei premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, a declarat că România duce o campanie în justiţie împotriva etnicilor maghiari şi a pus acest lucru pe seama implicării Statelor Unite în politica internă a Guvernului de la Bucureşti. 

Janos Lazar a anunţat că priorităţile spionajului maghiar în următorii ani vor fi arcul carpatic şi soarta comunităţii maghiare de aici.

Într-un discurs în faţa Parlamentului maghiar, Lazar a denuntat o campanie a autorităţilor din România la adresa maghiarilor. 

Potrivit cotidianul.ro, şeful cancelariei premierului ungar spune că autoritățile române îi acuză pe etnicii maghiari din România de "infracțiuni închipuite", iar Ministerul Justiției de la București are o agendă anti-ungară clară care ar afecta inclusiv libertatea religioasă a maghiarilor. 

Lazar susține că "în spatele vălului transparenței și al justiției", guvernul român duce o campanie împotriva bisericilor maghiare.

"Știm că Statele Unite se implică activ în politica internă a României. Acum nu putem estima dacă activitățile sunt rezultatul colaborării cu Statele Unite, dar încercăm să înțelegem ce anume, dacă pot să mă exprim astfel, se întâmpla acolo", a spus Lazar.
 
El a adaugat că o prioritate a spionajului de la Budapesta este bazinul carpatic și soarta comunității maghiare de aici, care va deveni, în opinia lui, un subiect fierbinte în următorii zece ani. Prin urmare, spionajul de la Budapesta desfășoară operațiuni pentru apărarea intereselor comunității maghiare din regiune.