ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul Federal de Informații german (BND) a avertizat într-un raport confidențial asupra unui nou val de migranți veniți din țările Africii Subsahariene care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană prin Maroc, scrie marți cotidianul Bild, citat de agenția EFE.

Potrivit analiștilor BND, Marocul a înlocuit Libia ca principală țară de tranzit, mai ales pentru tinerii africani ce nu văd o perspectivă pentru ei în țările lor și au o percepție idilică asupra Europei. Astfel de tineri își imaginează că în Europa vor putea ajunge cu ușurință fotbaliști profesioniști și că vor putea conduce mașini scumpe, notează BND în raport.

Din Maroc există trei rute principale către Spania: prin Marea Alboran (partea vestică a Mediteranei) cu bărci din cauciuc de o capacitate de până la 58 de persoane, prin strâmtoarea Gibraltar cu bărci pneumatice de mici dimensiuni sau prin Oceanul Atlantic cu mici ambarcațiuni din lemn.