ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Speculațiile privind sănătatea Angelei Merkel, provocate de două episoade de tremurat incontrolabil, s-au intensificat după ce presa germană a scris că o agenție de informații occidentală consideră că liderul german suferă de o „problemă neurologică”, scrie The Australian.

Merkel, în vârstă de 64 de ani, care a participat la summitul G20 de la Osaka din Japonia, a insistat că este sănătoasă, în ciuda incidentului de joi, când a fost văzută încercând să-și țină bine brațele, într-o încercare eșuată de nu mai tremura în timpul unei ceremonii oficiale. Un moment surprins de toate camerele de filmat, care l-a succedat pe altul, similar, cu o săptămână în urm, când s-a aflat alături de președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, în timpul vizitei sale la Berlin. „Nu am nimic deosebit de spus, dar sunt bine”, le-a spus Merkel reporterilor, fără a răspunde la întrebarea dacă a consultat un medic.
 
Se pare însă că vânătoarea dosarului medical al lui Merkel a început. După cele două crize publice de tremurat ale cancelarului, toate serviciile secrete vor acum să afle ce se întâmplă cu cea mai puternică femeie din lume.

Bild, cel mai bine vândut tabloid din Germania, a scris sâmbătă că servicii de informații străine au încercat să acceseze dosarele medicale ale cancelarului german, despre care se spune că ar fi ținute într-o unitate militară sigură.

„Un serviciu important de informații occidentale este sigur că problema de sănătate a cancelarului german este una neurologică”, a scris ziarul german. Deși nu a oferit detalii suplimentare, există suspiciuni că afecțiunea de care suferă Merkel ar putea fi fie tremor ortostatic sau chiar boala Parkinson.

Fostul președinte al Serviciilor Federale de Spionaj, Service Gerhard Schindler, a declarat pentru Bild: „Starea de sănătate a șefilor de stat și guvern este de mare interes pentru serviciile secrete. Bolile pot explica modul în care sunt făcute anumite lucruri. De pildă, cine este extrem de bolnav, reacționează și guvernează diferit”.



Stalin avea „Dosarul Hitler” și invers. Americanii și serviciile occidentale trebuiau să știe care este starea de sănătate a liderilor sovietici, precum Hrușciov, Brejnev, Cernenko și Gromîco. SUA și Coreea de Sud au fost și sunt atenți constant la diagnosticele din Coreea de Nord.