ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Explozia unui dispozitiv exploziv improvizat a dus la prăbușirea avionului rusesc Airbus A321 în Egipt, a anunțat marți șeful Serviciului rus de Securitate (FSB), confirmând astfel că doborârea aeronavei a fost un act terorist, relatează portalul Sputnik, citat de Mediafax.

Explozia unei bombe improvizate, echivalentul unui kilogram de TNT, a fost cauza prăbușirii avionului A321 în Peninsula Sinai, a declarat șeful FSB, Aleksandr Bortnikov.

"Putem spune cu siguranță că a fost un act terorist", a afirmat șeful FSB în cadrul unei întâlniri cu președintele rus, Vladimir Putin.

Forțele Speciale Ruse au determinat că doborârea avionului de pasageri la 31 octombrie, care s-a soldat cu moartea tuturor celor 224 de persoane de la bord, a fost un act terorist.

Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt-Petersburg, s-a prăbușit pe 31 octombrie în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a rețelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborârea avionului.