ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După modelul celebrului actor american Leonardo di Caprio a făcut 12.000 km cu un avion privat, care poluează aerul, pentru  a primi un premiu pentru campania sa de protecție a mediului, Bruxelles-ul a decis să majoreze cu 50% fondul pentru deplasările cu avioanele private ale liderilor. Asta în timp ce clamează că vor protejarea planetei în fața schimbărilor climatice.

În plin summit ONU dedicat schimbării climatice și în ciuda declarațiilor sforăitoare privind lupta împotriva poluării, UE a majorat cu 50% fondul pentru deplasările cu jeturi private ale liderilor, scrie evz.ro.

Uniunea Europeană a mărit plafonul sumei ce poate fi cheltuită în actualul mandat de cinci ani pentru zboruri charter „air taxi” cu peste 3,5 milioane de euro, potrivit documentului cu numărul 2019/S 180-437496 privind „Procurarea de Servicii” și dat publicității luna aceasta.

Noul plafon maxim de 10,71 milioane de euro, aflat în vigoare pentru perioada 2016 – 2021 reprezintă o creștere cu 50% a vechii sume de 7,14 milioane, notează Politico.

În ultimele luni, UE a insistat puternic pe necesitatea implementării „politicilor verzi”. Înaintea summit-ului ONU de la New York dedicat schimbărilor climatice, comisarul european pentru Acțiune Clinatică și Energie, Miguel Arias Cañete, declara: „UE are un cuvânt greu de spus – noi suntem liderii globali ai climatului.”

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis că va stabili anul 2050 ca țintă pentru atingerea neutralității climatice și că va majora țintele pentru emisiile de carbon ce trebuie atinse în 2030 la cel puțin 50% din nivelul anilor 1990.

Toate aceste obiective contravin flagrant cu decizia liderilor UE de a călători mai mult cu avioane private în detrimentul curselor regulate de linie.