După modelul celebrului actor american Leonardo di Caprio a făcut 12.000 km cu un avion privat, care poluează aerul, pentru  a primi un premiu pentru campania sa de protecție a mediului, Bruxelles-ul a decis să majoreze cu 50% fondul pentru deplasările cu avioanele private ale liderilor. Asta în timp ce clamează că vor protejarea planetei în fața schimbărilor climatice.

În plin summit ONU dedicat schimbării climatice și în ciuda declarațiilor sforăitoare privind lupta împotriva poluării, UE a majorat cu 50% fondul pentru deplasările cu jeturi private ale liderilor, scrie evz.ro.

Uniunea Europeană a mărit plafonul sumei ce poate fi cheltuită în actualul mandat de cinci ani pentru zboruri charter „air taxi” cu peste 3,5 milioane de euro, potrivit documentului cu numărul 2019/S 180-437496 privind „Procurarea de Servicii” și dat publicității luna aceasta.

Noul plafon maxim de 10,71 milioane de euro, aflat în vigoare pentru perioada 2016 – 2021 reprezintă o creștere cu 50% a vechii sume de 7,14 milioane, notează Politico.

În ultimele luni, UE a insistat puternic pe necesitatea implementării „politicilor verzi”. Înaintea summit-ului ONU de la New York dedicat schimbărilor climatice, comisarul european pentru Acțiune Clinatică și Energie, Miguel Arias Cañete, declara: „UE are un cuvânt greu de spus – noi suntem liderii globali ai climatului.”

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis că va stabili anul 2050 ca țintă pentru atingerea neutralității climatice și că va majora țintele pentru emisiile de carbon ce trebuie atinse în 2030 la cel puțin 50% din nivelul anilor 1990.

Toate aceste obiective contravin flagrant cu decizia liderilor UE de a călători mai mult cu avioane private în detrimentul curselor regulate de linie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews