ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful sindicatului polițiștilor germani, Rainer Wendt, a cerut construirea unui gard la granița cu Austria. Ridicarea acestui gard este "vitală" pentru efectuarea unor controale eficiente la graniță, a spus oficialul, într-un interviu pentru Welt am Sonntag.

"Dacă închidem granița în acest fel, Austria va închide la rândul ei granița cu Slovenia. Este exact efectul de care avem nevoie", a spus Wendt, conform site-ului DW.

Comentariile oficialului german contrazic poziția guvernului de la Berlin, care a condamnat decizia Ungariei privind construirea unui gard la frontiera cu Serbia.
Socialdemocrații germani se împotrivesc ideii zonelor de tranzit, cancelarul Merkel s-a pronunțat de mai multe ori în favoarea lor. Conservatorii și socialdemocrații formează un guvern de coaliție la Berlin.
 
Ungaria și-a fortificat recent granița cu Croația, la o lună după ce a ridicat gardul de-a lungul frontierei cu Serbia, în încercarea de a se proteja în fața valului de refugiați și migranți.

Acesta este primul gard ridicat între două state membre ale Uniunii Europene.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews