ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful sindicatului polițiștilor germani, Rainer Wendt, a cerut construirea unui gard la granița cu Austria. Ridicarea acestui gard este "vitală" pentru efectuarea unor controale eficiente la graniță, a spus oficialul, într-un interviu pentru Welt am Sonntag.

"Dacă închidem granița în acest fel, Austria va închide la rândul ei granița cu Slovenia. Este exact efectul de care avem nevoie", a spus Wendt, conform site-ului DW.

Comentariile oficialului german contrazic poziția guvernului de la Berlin, care a condamnat decizia Ungariei privind construirea unui gard la frontiera cu Serbia.
Socialdemocrații germani se împotrivesc ideii zonelor de tranzit, cancelarul Merkel s-a pronunțat de mai multe ori în favoarea lor. Conservatorii și socialdemocrații formează un guvern de coaliție la Berlin.
 
Ungaria și-a fortificat recent granița cu Croația, la o lună după ce a ridicat gardul de-a lungul frontierei cu Serbia, în încercarea de a se proteja în fața valului de refugiați și migranți.

Acesta este primul gard ridicat între două state membre ale Uniunii Europene.