ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biata Grecie... După ce a fost păcălită cu un politician stângist ce a inițiat un referendum ce a fost susținut de toată lumea care mai are instinctul libertății, un referendum împotriva austerității - această pârghie economică prin care este făcută praf economia și viață oamenilor - a primit, după "negocieri", condiții mai proaste din partea CE condusă de Germania. Deci, și-a luat țeapă, cum se spune. Același escroc, Tsipras, a băgat pe gâtul grecilor "parteneriatul homosexual" și și-a prezentat scuzele istorice adresate comunității gay naționale (să nu jubileze "dreptacii" însă, Revoluția Homosexuală nu este apanajul stângii ci a Sistemului, a se vedea cazul "conservatorului" Cameron care a făcut-o si mai bine: a legiferat direct "familia" homosexuală). Deci prin Syriza s-a mai bifat un punct din programul Noii Ordini Mondiale.

Mai mult, pentru că turcii dau drumul masiv la migranți care ajung (dacă nu se îneacă), volens-nolens în insulele grecești - parte a programului de extindere a haosului din Orientul Mijlociu spre Europa -, tot Greciei i se imputa dezastrul și se cere a fi pedepsită. Zilele trecute, ministrul austriac de interne, Joanna Mikl-Leitner a declarat în cadrul unui interviu ziarului german Die Welt faptul că în eventualitatea în care Atena nu va securiza granițele externe, „trebuie să vorbim deschis despre excluderea temporară a Greciei din zona Schengen. Au fost atinse limitele multor cetățeni europeni”.

În același timp, Cancelarul german Angela Merkel și premierul turc Ahmet Davutoglou au căzut de acord ca vizele pentru turcii care vor să călătorească în spațiul Schengen să fie eliminate până în luna octombrie, a.c. Aceeași Turcie care, deși este membră a NATO, susține de la început - cu acordul SUA, se înțelege - Califatul ISIS, cea mai demență manifestare politică a terorismului de stat de după căderea comunismului. Aproape că este ca un semn de recunoștință a "comunității internaționale" față de o Turcie care îndeplinește niște obiective și este premiată pentru asta. 
Sigur, o să se spună că e "o întâmplare", că e "teoria conspirației" șamd. Aș vrea însă să înțeleg logica acestui tablou. Orice aș face, tot ce îmi apare în față însă este un imens OXI față de toți acești păpușari indecenți care sunt puși șefi de state, de guverne, de organisme europene sau mondiale și care își calcă în picioare propriile popoare pentru o foaie de parcurs a cărei finalitate obscură este mai importantă decât însăși viața propriilor concetățeni, a oamenilor în general.

Or asta nu are de-a face cu "umanismul" și "toleranță", cu o lume a "păcii", ci este ceva profund vicios, ca un bordel socio-istoric sado-masochist în care personalitatea omului este martelată în, probabil, cel mai demonic experiment făcut asupra națiunilor, un "Experiment Pitești" la nivel global în care principalul scop este distrugerea elementului moral prin persuasiune (aici mass media își face datoria din plin), control absolut (legile Big Brrother, economie hipercentralizată condusă de o oligarhie corporatistă, dependență bancară, închiderea alternativelor alimentare) și frică (terorism, război, violență cotidiană, epidemii etc). Un alt element care se citește foarte limpede este descreștinarea, la care se lucrează intens mai ales în țările ortodoxe ale UE, întrucât secularismul ateist nu are încă masă critică dorită.

Observam insa că tot acest fenomen este într-o permanentă accelerare. Cei ce proiectează utopia globalistă pare nu mai au deloc răbdare.

Nu trebuie să ne obișnuim, ci să ne scandalizeze răul, să-l circumscriem și să-l cauterizăm, în noi (mai ales) și în societate. Și să ne "ținem mintea în iad și să nu deznădăjduim", așa cum a fost îndemnat Sfântul Siluan de însuși Domnul Hristos.