ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muntenegru ar putea urma exemplul Ungariei pentru a stăvili imigrația ilegală, după câțiva ani în care micul stat balcanic s-a confruntat cu o creștere masivă a numărului de imigranți care îi tranzitează teritoriul pentru a ajunge în țările bogate din UE.

„În cazul unui flux mai mare de imigranți, am putea ridica un gard de sârmă ghimpată la granița cu Albania”,  susține Vojislav Dragovici, șeful Departamentului pentru Supravegherea Frontierei de Stat din Muntenegru, preluat de Reuters.

Valuri întregi de imigranți din Africa și Orientul Mijlociu forțează noua rută din Balcani, care traversează Grecia, Albania și Muntenegru, spre statele din vestul Europei. Oficialii de la Podgorica se plâng că, în pofida unui acord bilateral de readmitere, autoritățile albaneze au refuzat în repetate rânduri să accepte imigranți prinși și întorși din drum de Muntenegru.