Studenții din Franța au mărșăluit marți seara în mai multe orașe, în semn de solidaritate cu un student care a încercat, vineri, să se sinucidă, dându-și foc.

Tânărul în vârstă de 22 de ani și-a dat foc după ce a spus că s-a confruntat cu greutăți financiare, învinovățind pentru situația în care se află politicienii francezi și Uniunea Europeană. Studentul a suferit arsuri pe aproape 90%  din suprafața corpului și este internat în spital, în stare critică, scrie BBC.

Și nu doar pe Macron l-a blamat. Ci și pe foștii președinți Francois Hollande și Nikolas Sarkozy, precum și pe lidera Adunării Naționale, Marine Le Pen, și toată mass-media, despre care spunea  că „au contribuit la temeri care cu greu pot fi calificate ca secundare”.

Tânărul a scris înainte pe Facebook: ”În acest an, întrucât am repetat a treia oară anul, nu am mai avut bursă, dar chiar și când aveam bursă, 450 de euro pe lună este oare suficient pentru a trăi?”, se arată în mesaj.

Studenții spun că „gestul său disperat” reprezintă nesiguranța cu care se confruntă în prezent tinerii din Franța.
 
De la incidentul de la Lyon, hashtag-ul # laprécaritétue („nesiguranța ucide”) a ajuns sloganul cel mai folosit pe social media.

Sute de studenți s-au adunat la Lyon, proteste având loc și la Paris și Lille, unde fostul președinte francez François Hollande a fost nevoit să anuleze o conferință.

Membrii unui sindicat studențesc de la Universitatea Lyon 2 au votat să blocheze accesul în campus prin plasarea, la intrări, a unor obstacole, cum ar fi coșurile de gunoi. Universitatea a anunțat pe social media că toate cursurile de miercuri au fost anulate.