ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un Republican din Camera Reprezentanților a declarat că, dacă jurnalele de zbor ale avionului privat al lui Epstein ar fi publicate, „mulți colegi ar fi compromiși”.

Tim Burchett, reprezentant de Tennessee, a explicat astfel la televiziunea Newsmax, refuzul Congresului de a dezvălui datele despre zborurile avionului poreclit „Lolita Express” ale traficantului sexual de copii:

Mă tem că mulți dintre colegii mei ar fi compromiși în acest domeniu, dintr-un motiv sau altul. Cineva le-a șoptit la ureche spunându-le: „Hei, doar nu vrei să răsufle ceva, așa că mai bine îți ții gura”. Exact asta au făcut.

Numeroase nume celebre – politicieni, actori sau figuri publice – s-au suit în avionul lui Epstein, inclusiv foștii președinți Bill Clinton și Donald Trump, actualul candidat la președinție Robert F. Kennedy Jr, prințul Andrew al Marii Britanii, miliardarul Bill Gates sau actorul Kevin Spacey.

Burchett a criticat lipsa de transparență a Congresului privind jurnalele de zbor ale avionului Lolita Express, după ce un tribunal din New York a anunțat că va dezvălui numele a 177 de asociați ai lui Jeffrey Epstein la începutul anului viitor.

Pe listă ar urma să se găsească victime ale traficului de copii, recrutori și prieteni ai lui Epstein, „sinucis” în mod misterios în celula sa, într-un penitenciar de maximă securitate din Manhattan, în anul 2019.

Burchett și colega sa, senatoarea Marsha Blackburn, fac presiuni de mai multă vreme pentru ca jurnalele de zbor ale avionului faimosului pedofil să fie publicate.

Burchett i-a cerut la începutul lunii decembrie președintelui Comisiei de Supraveghere din Cameră, Republicanului James Comer, să ceară desecretizarea jurnalelor, după ce eforturile Marshei Blackburn au fost blocate în Senat de către președintele Comisiei Juridice, Democratul Dick Durbin.

Marsha Blackburn a scris atunci pe X:

„(Durbin) mi-a BLOCAT solicitarea de a da publicității jurnalele de zbor ale lui Jeffrey Epstein. Ce încearcă Democrații să ascundă?”

La rândul său, Burchett a declarat că jurnalele de zbor „nu ar trebui să fie o problemă partizană”.

„Cu toții ar trebui să fim preocupați de ororile traficului sexual, mai ales când e vorba de copii, însă fac apel la Republicani să dea dovadă de autoritate în această chestiune, dacă Democrații insistă să pună obstacole.”