ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Târgul de Crăciun de la Bruxelles este o adevărată tradiție. Anul acesta, schimbarea numelui din "Târgul de Crăciun" în "Plăcerile Iernii" a stârnit numeroase discuții. Și, totuși, mii de oameni au ieșit în centrul orașului, în ziua Nașterii lui
 
Iisus, la zecile de căsuțe care vând vin fiert, delicatese și dulciuri, relatează stiri.tvr.ro.
Contrar amenințării teroriste și temerilor unora de a-și asuma Crăciunul ca sărbătoare creștină, Bruxellesul își continuă nestingherit tradiția de a celebra acest moment.
 
Simbolurile creștinătății sunt prezente la tot pasul în Bruxelles și culminează scena a nativității în marime naturală, instalată în Grand Place, scena care este reprodusă de sute de ori la diverse scale în magazine, la colțuri de stradă sau în biserici.
 
În imediata apropiere, pe clădirile iconice din Grand Place, casele breselelor, primăria și Casa Regală, este proiectat un spectacol de sunet și lumini care transformă locul într-unul de vis.
 
Moș Crăciun te întâmpină la fiecare pas cu urarea universală "Merry Christmas", iar tentația de a-ți cumpăra o căciuliță ca a sa este foarte mare. Moș Crăciun vine în centrul Bruxelles-ului cu exactitate de ceasornic în fiecare an și nu are de gând să dispară, în ciuda intenției unora de a transforma sărbătoarea într-una neutră, fără conotații creștine.
 
Sărbătoarea Crăciunului se face simțită și în zonele Bruxelles-ului majoritar musulmane.
Luminitele și decorațiunile de Crăciun au ajuns până și în Molenbeek, comuna care a căpătat tristul renume de a fi locul favorit al musulmanilor radicali.