ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ilia Ponomariov, singurul deputat rus care a votat anul trecut împotriva anexării peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, a fost inculpat miercuri pentru deturnare de fonduri, informează Reuters.

Comitetul federal de anchetă, subordonat direct preşedintelui rus Vladimir Putin, îl acuză că şi-a însuşit suma de 750.000 de dolari pentru o serie de cursuri la un institut tehnologic în care ar fi apărut foarte rar.

Ponomariov, în vârstă de 39 de ani, se află în prezent în Statele Unite ale Americii şi a fost privat deja de imunitate parlamentară în aprilie.

Ilia Ponomariov a denunţat o serie de manevre politice împotriva sa. El acuză autorităţile ruse că-l împiedică să se întoarcă din Statele Unite, unde se află în exil din august 2014, şi că au blocat conturile sale bancare.