ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 15 avioane ruse de tip cargo transportând echipamente și personal au aterizat în ultimele două săptămâni la baza militară din provincia Latakia, în vestul Siriei, a indicat sâmbătă o sursă militară citată de AFP.

"De două săptămâni și până sâmbătă dimineața, un avion cargo rus aterizează în fiecare dimineață la baza militară Hmeimim", situată în provincia Latakia, care este unul din principalele fiefuri ale președintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat sursa menționată, sub acoperirea anonimatului, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei, "cel puțin 15 avioane de acest tip, purtând culorile drapelului rus, au transportat echipamente și personal" la această bază situată pe aeroportul civil și militar Bassel al-Assad, la 25 de kilometri sud de orașul Latakia.

Avioanele sunt însoțite la aterizare și decolare de avioane de vânătoare, "ca protecție", a declarat sursa citată.

"Camioane de tonaj mediu vin apoi pentru descărcarea avioanelor și transportarea încărcăturii în afara aeroportului", a adăugat aceeași sursă.