ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Americanii continuă să-i sprijine pe insurgenții din Siria, chiar dacă au anunțat că nu îi mai antrenează. Cincizeci de tone de muniție, destinată grupurilor insurgente din nordul Siriei, au fost parașutate de avioane americane, relatează presa din SUA.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului central american a declarat că  misiunea de aprovizionare cu muniţie a grupurilor opoziţiei siriene ”a fost un succes” și că este vorba de grupuri care au făcut obiectul unor verificări adecvate de către serviciile secrete americane, transmite Rai News. Muniția a fost distribuită de avioane de tip C-17, escortate de aeronave de vânătoare.
 
Congresul SUA a aprobat la finele lui 2014 un program de 500 de milioane de dolari pentru antrenarea și echiparea așa zișilor ”rebeli moderați” din Siria. Obiectivul Washington-ului era acela de a forma un corp de elită, format din 5.400 de oameni, pentru a lupta în Siria împotriva regimului Assad.

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută suspendarea programelor de antrenare a insurgenţilor sirieni, explicând că sunt căutate modalităţi alternative de susţinere.