ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele sirian Bashar al-Assad a vizitat, la finele săptămânii trecute, o biserică creștină din cartierul al-Qussur, o zonă a Damascului atacată frecvent de milițiile rebele. Informația a fost făcută publică de președinția siriană.

Însoțit de soția sa, Asma, Assad a mers la Biserica catolică "Notre Dame din Damasc" pentru a asista la pregătirile pentru sărbătoarea Nașterii Domnului, scrie presa italiană.
 
Liderul de la Damasc și soția sa s-au fotografiat cu grupul de creștini din biserica și au ascultat cântecele de Crăciun cântate de un cor.
Președintele sirian, care face parte din comunitatea alauită, este considerat un protector al minorităților religioase.
 
Vizita sa este o nouă dovadă a toleranței regimului de la Damasc față de creștini, comparativ cu extremismul religios al jihadiștilor Statului Islamic, care au ucis în ultimul an sute de creștini și chiar musulmani.
 
Înainte de începerea conflictului în Siria, în această țară erau 1,1 milioane de creștini ortodocși (5,6%) din cele 20 de milioane de locuitori.  Aceștia aparțin de Patriarhia Antiohiei și a întregului Orient. În Siria mai există alte două patriarhii: Patriarhia Greco-Catolică (3%) și Patriarhia Siro-Iacobită (0,5%). Toate cele trei patriarhii au sediul la Damasc. Totodată, în Siria sunt creștini armeni, mai numeroși decât siro-iacobiții, romano-catolici, uniați și maroniți. În total creștinii ajungeau la aproximativ 10% din populația țării.