Cel puțin 22 de persoane au murit luni seară într-un atac aerian desfășurat în apropiere de Deir ez-Zor, oraș din estul Siriei eliberat aproape complet de către armata siriană,  a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Agerpres, citând AFP.

Un oficial sirian și televiziunea de stat de la Damasc au acuzat coaliția condusă de SUA împotriva Statului Islamic. Este adevărat că Statul Islamic controlează o parte din Deir ez-Zor, dar bombardamentul a țintit o zonă eliberată de forțele siriene, ajutate de aviația militară rusă.

Potrivit OSDO, 22 de civili au fost uciși în cartierul Al-Qusur, în vestul orașului, capitala provinciei cu același nume, bogată în petrol.

O sursă guvernamentală din oraș, discutând cu AFP sub acoperirea anonimatului, și o jurnalistă a televiziunii de stat au acuzat Statele Unite pentru aceste lovituri.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a precizat pentru AFP că bombardamentul a avut loc, „din eroare”. Nicio reacție a coaliției nu a putut fi obținută deocamdată, știrea despre acești morți intervenind luni seara târziu.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.