ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Republicii Siria a reluat controlul asupra orașului Darayya, după ce o înțelegere a fost parafată între Armata siriană și rebeli, informează BBC.

Conform acordului, ultimii rebeli din oraș au plecat spre Idlib, un oraș controlat de rebeli, după ce au predat armele grele către forțele guvernului sirian.

Darayya a fost supus unui asediu timp de patru ani. În altă parte, cel puțin 15 persoane au murit după un bombardament asupra orașului Alep. 

De asemenea, Armata Turciei a trimis noi tancuri peste granița siriană, care au intrat în conflict cu forțele kurde. Deși a anunțat în cursul acestei săptămâni că trimite tancuri pentru a combate Statul Islamic, Turcia își dorește să oprească avansul forțelor kurde în zona de graniță.

Turcia se teme că acumulând teritoriu în mod nestingherit de-a lungul graniței sale, kurzii din Siria îi vor încuraja pe cei din Turcia în lupta lor pentru autonomie.