Guvernul Republicii Siria a reluat controlul asupra orașului Darayya, după ce o înțelegere a fost parafată între Armata siriană și rebeli, informează BBC.

Conform acordului, ultimii rebeli din oraș au plecat spre Idlib, un oraș controlat de rebeli, după ce au predat armele grele către forțele guvernului sirian.

Darayya a fost supus unui asediu timp de patru ani. În altă parte, cel puțin 15 persoane au murit după un bombardament asupra orașului Alep. 

De asemenea, Armata Turciei a trimis noi tancuri peste granița siriană, care au intrat în conflict cu forțele kurde. Deși a anunțat în cursul acestei săptămâni că trimite tancuri pentru a combate Statul Islamic, Turcia își dorește să oprească avansul forțelor kurde în zona de graniță.

Turcia se teme că acumulând teritoriu în mod nestingherit de-a lungul graniței sale, kurzii din Siria îi vor încuraja pe cei din Turcia în lupta lor pentru autonomie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews